9.06.2021 г., 23:02 ч.  

Малко ми е хикс 

  Поезия » Гражданска
523 0 0

Малко ми е хикс...
Ще кажат как съвсем съм се отместил...
с фокуси и мокуси безцелни,
с взрив и лозунг-манифести...

 

Малко ми е хикс...
Ездач връз кон из хаос от канали...
Букви, срички, скрити фрази...
Топлото откри? Едва ли!

 

Малко ми е хикс...
Къде си, точно като трябва прилив...
Мощен удар, ток, плесница,
шантав ритъм, нюх и призив...

 

Хиксът ми е малък?! 
Не... Вярно ли по моя ще се мери?
За секунда? Милимунда?
Чуйте стон от хората със сфери.

 

Малко ми е гама... 
Скулите танцуват с леко напрежение...
Светят като дъжд над пламък,
с честност, със сценарно изражение.

 

Здрасти! Хиксът проговаря...
Не че някой се вълнува трайно...
'Щото сложно е да гледаш,
лесно е да стреляш тайно.

 

Куку! Хиксът се отмести...
С фокуси и мокуси безцелни...
И химерата е пристан,
щом не става чеп от племе... и за зеле.

 

Поздрави от хикса!
Смерч ли стана вече вятърът?

Питстоп? Спирка? Да си дреме! 
Пък каквото ще да казва авторът!

© Мирослав Димов Морис Джордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??