БЕЗКРЪВНА ГИЛОТИНА
Стоманена врата,
или пък от олово.
Все едно -
дори да е от злато.
Пак е безизходно!
Мрачно, сиво,
със заключено небе -
без късче синичко поне.
Безмълвие и остра самота.
До болка празнота.
Ефирни мигове
във сънища
с единствена мечта -
без бъдеще.
Донякъде със примирение -
но... без спасение.
Пресъхнала тъга
от сълзи неизплакани,
блянове в мъгла -
наяве недочакани.
И глътки кислород,
но... без живот!
Безкръвна гилотина
... до живот!...
МАГИ
© Магдалена Рашева Всички права запазени