29.05.2010 г., 10:48 ч.

Безмълвно 

  Поезия
850 0 0


Безмълвно ме докосва тишината,

осребрена от безброй мечти без звук.

Надежда – светъл лъч във тъмнината,

тук сега завлече времето напук.


От мойта плът докосвания извират,

подкладени от немирност, че съм тук.

Бедна съм - ограби ме светът ти,

Тур посегна ми със властния си чук.


Бездушно си играе с мен небето,

позеленяло от разюздани звезди.

Следва ме, обърква в мен детето,

което чака своя изгрев от мечти.


Болките ми прелъстиха тишината,

осребрена от безброй мечти без звук.

Все за теб – за теб, за тъмнината

ме подсеща само времето... напук.


© Приятна Самота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??