15.08.2012 г., 10:49 ч.

Безразсъдни мечти 

  Поезия » Друга
479 0 2

Безразсъдни мечти, уморени  илюзии

и внезапен възторг в полунощ.

Танц на бесни вакханки, на прокълнати музи -

спомен яростен, дрипав и лош.

 

Нараненото утро се стапя  безформено,

осъзнало поредна вина.

И Животът размахва юмруците борбено,

и озъбен започва деня.

 

Пак се лутаме слепи, заблудили се грешници-

бели мишки във клетки – панел.

А минутите парят като юлски горещници,

 все летят без посока, без цел.

 

Ироничното време ни слага на скута си.

Уж ни пее. Гласът е фалшив.

Не променя Земята ни за миг маршрута си...

но въпросът на Хамлет е жив...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??