20.04.2010 г., 22:05 ч.

Безсмъртие 

  Поезия » Философска
709 0 4

Не е вярно, че няма безсмъртие.
Всеки го носи в сърцето си
и към своите близки - смъртните
и чрез техните чувства - себе си.

Не е вярно, че няма безсмъртие,
след като някой ще помни
и ще връща на лента живота си.
Светът изобилства от спомени.

Не е вярно, че няма прераждане.
Следите от теб са оставени,
Душата ти търси възраждане
на запечатани в камъка рани.

Затова призовавам - спомни си.
Кой си, какъв си, защо си!
И какви са твоите мисли,
какво послание носят!

Защото ти си безсмъртен,
уморен си от скитане вече.
И цялата Смърт си измислил,
за да постигнеш... човечие.

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??