30.03.2014 г., 22:53 ч.

Безсъница 

  Поезия » Любовна
576 1 2

 

 

Да ти разкажа как сега не спя,

когато  и небето онемяло

след всичката изплакана тъга

по теб и мене, времето е спряло.

 

Да ти разкажа как след този вик,

когато думите ми спряха да се случват

когато тишината в малък стих 

реди понятията полускрита,

 

когато и Луната ще мълчи,

защото ще се скрие зад звездите,

ръцете ти - откраднат сладък миг

ще лъкатушат по гърба ми скрити.

 

Да, ще ти кажа как след тази нощ

аз дълго, дълго ще стоя на стража

да чакам тази нежност и любов

които тайно във съня си пазя.

 

Ще ти разкажа... ти мълчи, мълчи,

аз още те обичам и желая,

защото няма никаква вина,

която да ме спре да те мечтая. 

© Жулиета Великова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??