19.11.2010 г., 18:37 ч.

Безсъница 

  Поезия » Пейзажна
580 0 9

Безсъние. А споменът ме носи на ръцете си.

Станиолени дворци и смях. Надвиснал дракон...

И Вавел! Поляците го носят във сърцето си.

И за разкош - Шопен. Намирам се във Краков.

 

Спускам се по релсите на запад. Без прегради.

Отгоре Сена е като двустранно сплескано море.

Духът на стар Париж, облякъл стари сгради.

Събран във гара неразпознаваема – светът Орсе.

 

На север рейсовете и кабините – в червено.

Театърът на Шекспир. Мюзикълът „Котки”.

А парковете вдишват и издишват. И зелено е.

Биг Бен, таксита в черно, благородни нотки.

 

Безсъние.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??