9.02.2020 г., 20:20 ч.

Безвремие 

  Поезия
641 4 0

Пия на дози саждите на деня,

 

преглъщам с капки от съня,

за да не ми присяда на очите

и да виждам в слепота мечтите.

Зачврквам всяко Аз, за да не Бъда,

защото съм е моята присъда.

Сама си пиша своите неписани закони, 

и ги пускам да се реят над света - балони. 

И ти не може да ми бъдеш съдник, 

всеки по своята спирала е пътник. 

Възмедие не чакам свише, 

унесла се във танца на дервиши. 

И всичко е химера, илюзия, хипноза,

в безвремие-бъдещето е само прогноза. 

Заспи, забрави, за да се събудиш

и в забрава свойто Его да погубиш. 

Прероден в себе си да прогледнеш, 

и до безкрая ръце да протегнеш. 

 

 

 

© Petya Stefanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??