Когато се чувстваш толкова близо до нещо,
а всъщност е невъзможно да го достигнеш.
Живеейки живот, който не те интересува,
живот, в който не намираш смисъл.
Би ли останал?
Когато си се уморил да се преструваш,
а нямаш сили да спреш.
Живеейки живот, който тайно презираш,
но нямаш сили да промениш.
Би ли останал?
Когато пренебрегваш същността си,
превръщайки се в човека, който мразиш.
Живеейки в кръговрата на живота,
който не можеш да спреш.
Би ли останал?
Когато нерешителността ти те погубва,
оставайки те без вяра в себе си и всичко останало.
Живеейки живот, който постепенно унищожава всичко,
което някога си искал.
БИ ЛИ СЕ ПРОМЕНИЛ?
© Атанас Стефанов Всички права запазени
Поздрави за стихотворението!