Библейска притча
(Лука19:26 : Матея25:14-30)
Защо на този, който има,
ще трябва да му се даде,
а който няма, му се взима
и малкото, което е
оскъдния му недоимък?
Защо ли Бог така е казал?
Случайно не е ли сгрешил?
Бедняка сякаш е наказал,
а богаташа наградил.
Библейска притча мъдро казва:
,,Не сипвате ли вий самите
вода на буйните лози,
като ги видите превити
от натежаващи реси?
Безплодните дали щадите?
Не вземате ли после кòла
от тази, дето няма плод
и го забивате до ствола
на плододаващия сорт? ,,*
Това е истината гола!
На този, който вече има
и още ще му се даде,
от който няма, ще се взима
и малкото... така доде
погине в глад и недоимък!
_________________________________________________
,, *- Този текст не е цитат от Библията, а е съчинен от мен.
P.S - реших да услужа на тези, които нямат Библия под ръка:
"Казвам ви, че на всекиго, който има, ще се даде; а от тогова, който нема, от него ще се отнема и това, което има.,, - Лука - глава 19 , стих 26.
© Красимир Тенев Всички права запазени