21.05.2018 г., 16:51 ч.

Бих искал аз 

  Поезия » Философска
258 0 0

БИХ ИСКАЛ АЗ

 

Бих искал аз да съм велик

и да ме сочат всички с пръст!

А аз се чувствам ученик,

и не надскачам своя ръст!

 

Бих искал да стоя отпред,

а не да кретам най-отзад,

Да съм от всички най-напет,

а не изпразнен от заряд!

 

Бих искал също да съм млад

и да съм син на Дързостта!

Да съм във царския Палат!

Аз ненавиждам старостта!

 

Да съм един велик поет,

а не нещастна мижитурка,

да хваля този светят проклет,

да съм зад бабината хурка!

 

05.11.2011г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??