13.11.2007 г., 8:46 ч.

Бил Ли Си?... 

  Поезия
756 0 23
***
Бил ли си любовно семе...
в почва без покой?
Никнал ли си в грешно време...
без да зрееш свой?

Казвам ти... не ме поглеждай!
Аз съм чужд сезон.
С другите не ме подреждай!
Гнил е този клон.

Бил ли си Земя втечнена...
в свят безкръвно спрял?
Виждал ли си смърт ранена...
как повръща кал?

Вярвай ми... не ме пресаждай!
Ще те заразя.
Мъртви дни недей израждай!
Ще ги оплевя.

Бил ли си богат без мене...
в луда самота?
Тръгвам, влакът ще ме вземе...
 вече знам кога.

Спри, за Бога, не разглеждай!
В теб съм пълен мрак.
Безтегловна ме извеждай...
там, на моя бряг.

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??