26.06.2021 г., 9:23 ч.

Биография 

  Поезия » Авторска песен
213 0 1

 

 

      Искам да се запозная с вас.

      Аз живея във Бургас.

      В същност родена съм във Варна

      и там живях двадесет години,

      но съдбата навярно

      реши живота ми да мине

      в конкурентния град,

      може би ще кажете - спад.

      Започнах да свиря в Бургаската филхармония

      и тъй започна моята симфония.

      После един бургазлия ме открадна

      и три деца се народиха.

      Все пак гарда ми не падна

      макар,че трудности се заредиха.

      Но с вечният ми оптимизъм,

      макар и не научена на алпинизъм

      доста върхове преборих

      и най-важното според мен сторих-

      отгледах,възпитах,изучих децата,

      не че очаквам за това отплата.

      Сега ми е мъчно само,

      че нямам до себе си рамо.

      Изпратих във вечна почивка моя бургазлия

      и сега съм от тия,

      които дежурят на телефона.

      Изхвърлих си магнетофона,

      телевизорът ми изгоря.

      Скоро,като на игра

      започнах стихове да пиша.

      Не съм мислила,че ще пропиша

      и дори не знам как стана-

      изписала съм листи до тавана.

      Е,това е горе-долу всичко за мен.

      Надявам се да се запознаем някой ден.

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така започва понякога, на шега и не пита наколко си и какъв си и откриваш, че го можеш. Какво по хубаво от това, да можеш с други хора да споделяш, съвет да даваш и да приемаш! Поздравления, успех и напред!
Предложения
: ??:??