26.07.2022 г., 13:08 ч.

Бира 

  Поезия » Хумористична
677 0 6

След като ядохме и пихме,

нова песен сътворихме.

Не беше тя нещо особено

след толкоз пиене назобено.

 

Да беше тя за вино руйно,

що прави ми сърцето буйно,

или ракия върла, люта,

зарад която ям лобута

 

За коктейли и кампари-

на слабият пияч другари,

или заради мастика,

която връзва ти езика.

 

За уиски и коняк,

в петите дето удрят чак,

или мента и текила,

що оставят те без сила,

 

а то за някаква си бира...

Егати, шефе, панаира!

Явно сме си изтрещели

на бирата щом сме се спрели...

 

,,Бира, бира, бира, бира,

покрай нас навред извира!"

Само този израз помним,

а дано да се опомним!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??