16.05.2024 г., 14:44 ч.

Бисквити в зимната нощ 

  Поезия » Любовна
135 3 3

БИСКВИТИ В ЗИМНАТА НОЩ

... ти дойде със кутийка бисквити и остана при мен цяла нощ,
със едно одеялце завити в малък столичен хостел – „Разкош”,
ах! - в района на Сточната гара изведнъж зауха на липи! –
бодигардът дори ни се скара, че не може от нас да заспи,
аз не бях даже почнал да пея! – на матрака, от студ прикован,

гледах как се тресе полилеят на скосения гипсов таван,
край един оребрен радиатор милнах твоята бяла ръка,
а на Лъвов мост виеше вятър, лъв не вярвам да вие така! –
бяхме влюбени, светли, честити! – две дечица във ледната нощ,
и изхрупахме всички бисквити с теб във малкия хостел „Разкош”.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??