Те са навсякъде сега, седят в кресла или дивани
и газят те по пътя туй, що други с труд са им постлали
и не зачитат те онез, що простичък живот живеят.
Те се надсмиват над това, що кара други да радеят.
.....
За грешките си съдят тез, що в пъклен огън са горели.
За тях един протест са думички... изписани върху табели.
Те гледат свойта благодат и рядко сещат се за други.
Да кажем, че живеят в ад и нямат никакви заслуги.
.....
Там няма дружба, смях, раздори... отдавна няма време за това.
Тук всички някак са партньори, като във някаква игра.
И щом играеш я, добре си, но секнеш ли... потъваш в прах.
Докато пак не се замесиш в игра. изпълнена със гняв.
......
Те рядко сблъскват се с бита, за тях е нещо далновидно.
И всяка дума за това е с лека нотчица обидна.
Но укор няма в тез слова, те нека чувстват се свободни.
Да се надсмиват над дела, покрити с кръв на млади роби.
.....
И тъй... играеш или не... това от теб зависи само.
И ако играеш, по-добре търси приятелското рамо.
И спомняй си за тоз Герой, що с кръв платил е свободата,
която ти използваш днес, с която чешеш си устата.
© Георги Златков Всички права запазени