30.07.2009 г., 0:58 ч.

Битка 

  Поезия » Философска
640 0 2

 Сатана и Бог седяли на една маса и обсъждали края на света. Те спорели, кой има повече власт над човечеството и кой може да го контролира.

 

 - Моята църква най-голяма е в света – заявил Бог гордо.

 - Но безброй други пречат ù да се покаже – оспорил Сатаната.

 - Доброто все още хората озаптени държи.

 - Защо са тогава всички тези войни?

 - Моите проповедници хората целят.

 - Демоните на Ада безброй чеда морят.

 - Добротата в хората живее.

 - Човекът вече само за парите милее.

 - Възвисява се на вярващия душата.

 - Но скръбта смирява сърцата.

 - Истината все още живее.

 - Но лъжата света владее.

 - Милосърдието има място в човешкото сърце.

 - Ала все още самичко плаче в мрака едно изоставено дете.

© Силиан Мичъл Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??