Сатана и Бог седяли на една маса и обсъждали края на света. Те спорели, кой има повече власт над човечеството и кой може да го контролира.
- Моята църква най-голяма е в света – заявил Бог гордо.
- Но безброй други пречат ù да се покаже – оспорил Сатаната.
- Доброто все още хората озаптени държи.
- Защо са тогава всички тези войни?
- Моите проповедници хората целят.
- Демоните на Ада безброй чеда морят.
- Добротата в хората живее.
- Човекът вече само за парите милее.
- Възвисява се на вярващия душата.
- Но скръбта смирява сърцата.
- Истината все още живее.
- Но лъжата света владее.
- Милосърдието има място в човешкото сърце.
- Ала все още самичко плаче в мрака едно изоставено дете.
© Силиан Мичъл All rights reserved.