20.10.2011 г., 8:00 ч.

Благодаря ти, Господи! 

  Поезия » Друга
2329 0 10

Благодаря ти, Господи, за новия ми ден!

За слънцето и въздуха, събудени у мен,

за радостта, че дишам, виждам и се движа,

за смелостта, с която срещам всяка грижа!

 

Благодаря ти, Господи, че ме предпазваш

от лоши мисли, страсти и съблазни,

че с пълни шепи ми даряваш любовта

и с топлина и нежност духом аз раста!

 

Благодаря ти, Господи, за залъка и хляба,

за чашата вода, която благославяш,

за всички плодове на моята трапеза,

че знак за обичта към мене те са.

 

Невидим си, но виждам те във всичко –

и в ближния до мен със благата усмивка,

в очите на детето, блеснали щастливо,

и в погледа смирен, потърсил Твойта милост.

 

И в майчината радост, в бащината грижа,

в последния бедняк, дарил ми свойта риза,

в склонената глава пред святата икона,

в молитвата, която днес пред Тебе роня.

 

Благодаря ти, Господи!

 

26-27.08.2011г.

© Мария Шандуркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??