20.11.2007 г., 10:05 ч.

Благодаря ти, Живот ! 

  Поезия » Бели стихове
3259 0 22

Благодаря ти, Живот,

че полумъртвородена

                    си ми върнал дъха!

За подареното време -

                               да срещна и обикна света!

Благодаря ти,

                              за трудните крачки,

с тях ме научи да ходя,

                                 без да скланям глава!

За предателствата,

                            за лицемерните думи,

                                                  за фалшивия блясък,

в който ме хвърли и

                                                  научи да се ценя.

Затова, че опази ме чиста,

                                          сред толкова кал.

  Благодаря ти за крилата ранени,

                                                               приземена -

                                   човешкия род осъзнах!

Затова, че здрави са мойте колене -

              струпове от поклони няма по тях!

Благодаря ти,

за вихъра с многото чувства,

                които дадох и взеха от мен!

Животе,

        ако утре е писан  да бъде

                         онзи  " Така наречен ден " -

                                                                    не ме давай!

                         Бори се!                  

                                 До болка прегръщай ме!                                                      

                                                 Аз съм влюбена в теб,

                                                           ти живееш чрез мен!

*******

И ако тази битка загубиш,

           пак се застъпвай за мен!

                                     Ще се върна!

Mоже би не точно същата,

     но запазила спомен за обичта си към теб!

              

 

© Мариета Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??