26.02.2009 г., 14:33 ч.

Благодаря ти, мамо 

  Поезия » Друга
873 0 2
 Благодаря ти, мамо

Благодаря ти, мамо,
за моите щастливи детски мигове.
Благодаря ти, че бдяла си, майчице, над нас.
Благодаря ти, че над детското креватче 
детски песни с нежност си ми пяла.
Майчице, благодаря ти, че научила си ме
как да обичам, а не как да мразя,
как да печеля,  а не как да губя.
Как да простя, вместо да нагрубя.
Благодаря ти, мамо, че те имам и
че си положила толкова много грижи,
за да стана толкова добра.
Благодаря ти, майко, че те има.
Ти едничка си оставаш за мене на света.

© Джулияна Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичко написано с признателност за майката се чете с обич!
  • обич - омраза
    прошка - пак омраза, няма ли друг антоним?
    Не оправдано е повторението ,, а не как да мразя,,.
Предложения
: ??:??