17.05.2024 г., 14:23 ч.

Благословия 

  Поезия
64 0 3

Благословен копнеж,

благодаря, че ме доведе тук...

душата радва се и тръпне в почуда

На смелото желание гласът

поведе стъпалата без принуда.

 

И щедростта природна сипе

и мъдростта във мъховете скрита,

безследно безпокойството ми чезне

полегнало в дебрите на тишина честита.

 

Посоките се сливат, бавно чезнат

в живителна зелена пелена,

през формите на свойта принадлежност

равнявам дъх с величието на мира.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??