18.12.2005 г., 22:12 ч.

Блудница 

  Поезия
954 0 9

 Устните ти са като разцъфналата роза,

така красиви,чувствени са те,

а косата ти със цвят и блясък като злато

на вълни простира се по твойте рамене.

Усмивката ти е като на Мона Лиза,

загадъчна и леко иронична.

О,Боже толкова красива си...

че чак си неприлична.

Как искам да съм собственик

на таз неземна красота,

но ти си само блудница...

жрица си на любовта.

Продала си душата си

за по-добър живот

и отдавна си забравила

какво значи любов.

Но нещото което нямаш

не се купува със пари,

за любов сърце ти трябва,

а такова нямаш ти.

Отдавна си погубила и него

продаде го за да си ти добре.

Но ще дойде ден да се разкаеш,

ще се молиш ти на колене

на Господ пак да те дари

с нова душа и ново сърце.

Тогава ще почустваш

какво значи да си жива,

какво е да обичаш

и истински да си щастлива.

© Владимир Божилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??