25.10.2020 г., 8:36 ч.

Блясък на усмивка различна 

  Поезия » Друга
205 1 3

Да забравя се моля! Дано
да успея смеха да забравя
на момиче от време оно̀
и с тъгата си аз да се справя.

Да се будя спокоен, но сам.
Да мечтая за юли в очите
и на слабия длан да подам.
Да погаля света на звездите.

Да ридая, защото боли.
Да желая по пътя да има
светлини на красиви лъчи,
а в безкрая да чака любима.

Да забравя се моля. Защо?
Не живея живота цинично.
Аз копнея за шепа добро
и се смея: усмивка различна.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??