2.05.2021 г., 17:56 ч.  

Розов град 

  Поезия
643 2 10

Ухае под липите

и с кестени цъфти.

А Старата с водите

си пенести шурти

 

и песента им хладна

погалва ти слуха,

на музика отрадна

разливаща звука.

 

Берачки ранобудни,

окъпани в роса,

от храсти с рози чудни

събират с длан цвета.

 

И трънчета бодливи

се впиват по дланта,

но песни закачливи

огласят утринта.

 

Те слънцето засрамват,

пред изгрева ехтят,

покаже се –нарамват

кошове с аромат.

 

А хубостта неземна

въздига в райски кът,

засланян от Балкана,

на Розата градът.

 

 

 

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??