Ухае под липите
и с кестени цъфти.
А Старата с водите
си пенести шурти
и песента им хладна
погалва ти слуха,
на музика отрадна
разливаща звука.
Берачки ранобудни,
окъпани в роса,
от храсти с рози чудни
събират с длан цвета.
И трънчета бодливи
се впиват по дланта,
но песни закачливи
огласят утринта.
Те слънцето засрамват,
пред изгрева ехтят,
покаже се –нарамват
кошове с аромат.
А хубостта неземна
въздига в райски кът,
засланян от Балкана,
на Розата градът.
© Светличка All rights reserved.
Изпращам цветен поздрав и за вас☺