1.09.2018 г., 0:45 ч.

Боец... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
760 1 3

 

Боец...

 
Ще ви разкажа история сега
забравена много отдавна
никога не е била изричана
тя се чертае и извървява...
тя е за мечтите, които се сбъдват...
 
За онзи войн, който се осмели
да свали товара от плещите си,
да прости на себе си и другите,
да избере пътят към светлината....
 
Всички болки, всички уроци
и днес ги нося вътре в себе си...
но продължавам да вървя напред...
а те свободни политат нагоре...
към щастието, към усмивките...
 
Преди бях наранена и съкрушена
със счупени крила, затворена...
Сега избирам, избирам да съм боец
да не се предавам никога повече...
 
Сърцето ми да пее несломимо,
да вярва, да обича, да мечтае...
мечтите си да следва искрено,
с труд и обич да ги сбъдва...
 
Въпреки всичко, в мен гори огън
отвъд нещата, започва живота...
повече няма, няма да ме нараниш...
не съм вече жертва, аз съм боец...
 
Днес намерих тази част от себе си,
която искам да откривам всеки ден...
онова дете вътре в мен, което лети...
към слънцето и луната усмихнато...
 
И дори да се страхува, продължава
прегръща смело живота си в ръцете,
пеперудите от пашкула освобождава,
а тъмнината да го спре не успява...
 
Преди бях наранена и съкрушена...
със счупени крила, затворена...
Сега, сега съм боец, сега мечтая...
сега съм свободна и тръгвам...
 
Сърцето ми да пее за всеки миг,
за всяко кътче, което днес оживява...
повече не можеш да ме нараниш,
не съм вече жертва, аз съм боец...
 
Сега съм боец, сега избирам,
сега мечтая, сега вярвам...
сега съм по - силна от всякога...
сега съм свободна и тръгвам...
мечтите си да следвам несломимо...
 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??