БОГ Е ЛЮБОВ
… Бог е навсякъде до теб –
на улицата, вкъщи, в храма,
в чашлето с благия салеп,
което ти поднася мама,
в тревите, в утринния бриз
по тихите алеи в парка –
невям по някакъв каприз
край теб запалва си цигарка,
стърчи край болния от СПИН
или при лудите в Карвуна,
във погледа на твоя син,
когото ти насън целуна,
навярно плаче, ако ти
подминеш гладното сираче,
но и това ще ти прости,
че пастриш медното петаче,
дори за твоя стар баща
не ти, а Бог полага грижи,
и тъй – от хиляди лета,
Той земните дела ни движи,
пак Той ръката ти държи,
та вярно да животописва –
със мисъл – чиста от лъжи,
и на преблагости пречиста,
без диплома за богослов,
си знам, че Той ми е приятел…
На този свят дошли с любов,
Бог със любов ще ни изпрати.
© Валери Станков Всички права запазени