17.11.2007 г., 14:53 ч.

Бог на всички времена 

  Поезия » Философска
646 0 6

Нима е съгрешила Ева пред света,

откъсвайки плода от ябълката зряла

и за живота и смъртта

нима остана истината цяла?

 

Безкрайно мъдър се оказа Бог,

творецът на безкрайната Вселена,

не той ли въплъти греха убог

в човешката душа неопетнена?!

 

Покрито с прах, познанието без греха

почиваше, мъртвешки склопило очи,

отекваше във мрак на Дявола смеха,

а Господ искаше човекът да мълчи.

 

Посегна първа към дървото Ева,

към огъня ръка протегна Прометей.

Нима не е очаквал Бог Мария-Дева

 и Зевс мощта, която ще го помете?

 

Откри човекът във греха познание,

съзря в невежеството тъмнина,

родил се бе незрящ, незнаещ,

но стана бог на всички времена.

 

И трябваше да се роди Исус,

Спасителят, господен Син,

изваян по божествен вкус,

във жертвата и в чудото самин.

 

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изпрати Го Бог, за да ни каже и покаже, бе Пътя към спасението не е грях и зло, а Любов. Уви, малко Го разбраха.
  • Вечните въпроси на Битието...Поздрав и от мен!
  • Истинско и дълбоко, аплодисменти.
  • Прекрасен стих!Поздрав!
  • Поздравявам те!!!
  • Прекрасно. И усететено изключително
    вярно, написано с прецизност и финес.
    Браво. Много ми допадна идеята и стихът.
    С много обич.
Предложения
: ??:??