От зимата ще взема всичко ценно –
и блясъка искрящ на леден къс,
и лунните пътеки посребрени,
и силата на урагана бърз.
От зимата ще взема красотата,
рисуваните от кристал цветя.
Шедьоврите природни по стъклата –
плодът на танц от студ и топлина.
И изгревите снежно – мразовити,
и залезите жадни за нощта.
Несметните богатства тайно скрити –
ще ги разкрия, за да ги спася!
© Данаил Таков Всички права запазени