29.08.2015 г., 19:15 ч.  

Богатство 

  Поезия » Философска
364 0 0

Богат си, казваш. Караш лъскав джип,

луксозна вила имаш край морето,

на приеми те канят като ВИП...

Но бие ли в гърдите ти сърцето?!

 

Натрупа през годините пари –

от другите с това се отличаваш.

"Защитник" си на бедните души,

а глух и сляп за бедните оставаш.

 

Все хвалиш се, че имаш луд късмет.

Кой тезата ти може да оспори:

прашинки сме в Божествения ред

на Господа - Той съди ни отгоре!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??