29 авг. 2015 г., 19:15  

Богатство 

  Поэзия » Философская
402 0 0

Богат си, казваш. Караш лъскав джип,

луксозна вила имаш край морето,

на приеми те канят като ВИП...

Но бие ли в гърдите ти сърцето?!

 

Натрупа през годините пари –

от другите с това се отличаваш.

"Защитник" си на бедните души,

а глух и сляп за бедните оставаш.

 

Все хвалиш се, че имаш луд късмет.

Кой тезата ти може да оспори:

прашинки сме в Божествения ред

на Господа - Той съди ни отгоре!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??