25.08.2012 г., 10:26 ч.

Богатство 

  Поезия
636 1 16

БОГАТСТВО

 

Ти беше млада, тъмнокоса, стройна –

едно току-що разцъфтяло цвете;

и беше краткото ни лято знойно,

но лятната жарава още свети.

 

А после кичурче сребристо грейна

в косите ти гальовни, тъмни, меки –

една показала се ненадейно

сребриста, тънка есенна пътека.

 

След нея ручей от сребро ковано

в косата ти към рамото потече –

бе ненавременен, бе много рано,

бе хладната ти есен тъй далече...

 

Сега си сребърна.

И днес не скривай

уханните сребристи водопади.

Среброто на косите е красиво,

когато в теб душата ти е млада.

 

И аз съм приказно богат, защото

до мене скътано имане свети –

днес имам на косите ти среброто

и златото, натрупано в сърцето.

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??