9.11.2017 г., 14:40 ч.  

Богатство 

  Поезия » Любовна
488 3 6

Не я обичам никак бедността

на сивото в различните нюанси.
Не ми хвалете танца на смъртта!

/Смрадта, порока, дъртите пияници.../

Не, не харесвам: бебе без краче,

дърво без корен, куче без порода.
А в дрипи, даже хубаво момче

не ме привлича. Нищо, че е модно.

Не искам да преглъщам къшей хляб

със спирт, не с вино.И да ослепея.
Без книга... Моля?!  Или без театър?

Наместо Моцарт- чалга да ми пеят?!

Хлебарките - във мен събуждат гняв.

Тях трудно с мравки мога да ги сбъркам.
Да, може да е снобско, но с еснаф не ща да лягам.

Друг ще ми похърква.

 

Но, там накрая, мили, на града

на сметището

ако знам, че чакаш-
ще литна като щъркел към дома 

от Савската царица по-богата.

Защото милиарди цветове

в зеницата съдържат се

и зреят.


А всичките богатства на света

пред искрената ти любов – бледнеят.

 

2006 г.
 

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??