9.03.2022 г., 21:40 ч.

Богатство 

  Поезия » Философска, Гражданска
183 0 2

                   Богатство

 

В този съвременен свят е богат човек, 

не когато е той преуспял и има пари.

Да има в себе си ценности от миналия век,

това е най-важното, човече, накрая разбери. 

 

Той е богат, когато има дом и свои деца,

създали го заедно, с неговата любима жена.

Когато се прибере след работа, късно вечерта,

и го посрещнат с усмивка жена и две деца.

 

Той е богат, когато го посрещнат майка и баща,

дълго очаквали го с поглед към пътната врата.

Да го прегърнат силно от сърце и от душа,

да спомнят миналото и за бъдещето, и за рода.

 

Той е богат и когато оставя след себе си следи,

когато е направил нещо и ще остане завинаги!

Когато е написал стихове излезли от негова душа,

да останат и да ги четат децата му на свойте деца!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??