28.11.2005 г., 22:46 ч.

Богините се забавляват 

  Поезия
853 0 3


Богините се забавляват

Какво ще кажеш да започваме играта наново,

само че сега, аз ще бъда Вярата, а ти Разочарованието.

Лошото е единствено в това, че

ще трябва да си вързана, иначе

би тръгнала да колиш всички наред.

Аз вече се увлякох така,

и ако и ти си го позволиш,

съвсем никой няма да остане.

Иначе искам да съм Вярата, защото

ще съм много по-автентична,

вече окъпана в кръв и сълзи.

Всеки път ще ти водя по двама нещастници,

и който пръв ми се отдаде напълно,

него ще посичаш, ама леко,

колкото да има да плаче.

Вторият като види сълзите му,

сам ще се довърши.

Няма ли да е страхотно!

Само се съгласи и да започваме,

че сестра ми и нейната приятелка вече ни водят.

Как пък им хрумна – Любов и Апатия...


                                                          Zimed

© Зимед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви много! Изказа му куца, особено отначало, но исках да бъде като разговор просто. В един разговор думите са не така свързани една с друга както в едно стихотворение, оттам може би и ненужното му структуриране като такова, но така реших в крайна сметка. Ако нещо не ви радва в него кажете, не се дерзайте.
  • хахахахахах Много добре изразено
  • честно ти казвам...страхотно е!адски силно!Браво!!!
Предложения
: ??:??