10.01.2015 г., 17:33 ч.

Богородица 

  Поезия » Друга
598 0 0

Камбанен звън долавям в тишината

църковна песен изпълва ми душата.

Неделното утро е слънчево. Свят е денят!

Голям празник е. Богородица е!

 

Храма наблизо облян е в светлина

от двора му се носи уханието на цветя‚

хиляди свещици вътре горят

хората притихват и се молят.

 

Докосвам иконата нежно с ръка‚

посипана е в жасминови бели цветчета.

Молитва за здраве и благодат изричам

Душата си причиствам. Прошка искам.

 

Името Мария всеки тихо изрича

за всички нас тя е майка‚ закрилница.

Нека бъдем радостни в този ден!

Нека бъдем по смирени–Свята Майчице!

 

Навън църкви‚ катедрали смесват песента си

небето е чисто във синьо сияе‚

чайки радостно над морето кряскат

Днес е ден за празник!

 

Богородице‚ живот и здраве нам дари.

Душите ни спаси. Амин.

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??