Камбанен звън долавям в тишината
църковна песен изпълва ми душата.
Неделното утро е слънчево. Свят е денят!
Голям празник е. Богородица е!
Храма наблизо облян е в светлина
от двора му се носи уханието на цветя‚
хиляди свещици вътре горят
хората притихват и се молят.
Докосвам иконата нежно с ръка‚
посипана е в жасминови бели цветчета.
Молитва за здраве и благодат изричам
Душата си причиствам. Прошка искам.
Името Мария всеки тихо изрича
за всички нас тя е майка‚ закрилница.
Нека бъдем радостни в този ден!
Нека бъдем по смирени–Свята Майчице!
Навън църкви‚ катедрали смесват песента си
небето е чисто във синьо сияе‚
чайки радостно над морето кряскат
Днес е ден за празник!
Богородице‚ живот и здраве нам дари.
Душите ни спаси. Амин.
© Екатерина Маслинкова All rights reserved.