9.05.2017 г., 15:08 ч.

Богу само 

  Поезия » Друга
272 1 7

БОГУ САМО 
Р. Чакърова 

 

Тази пролет студено цъфти и ухае на бяло. 
Неразделни сме още по вечер със зимния шал... 
Като всяка жена – от прегръдки съм жива и цяла. 
Сякаш цялата зима до мене е принцът живял... 
Сякаш той ми е стъквал огнище за чая ми вечер, 
сякаш нему съм шила дантели по тъмния плащ –
ето толкова топло е в мене и толкова вечно, 
като в стар, незабравен от филмова лента мираж. 
И в съня си утихвам и сгушвам се в пролетна същност, 
приютена, спокойна...  до нечие вятърно рамо. 
Призори се завръщам отново разцъфнала вкъщи.
А къде съм "нощувала" – Богу съм казала само... 

 

Лондон 04/05/2017  23:58

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??