14.11.2009 г., 12:46 ч.

Богът на слънчогледите 

  Поезия
816 0 6

Слънчогледите танцуват по двойки,
със шепот на листи ме следват,
целуват ми коленете -
защото знаят, че идвам при тебе.
Деца на лятото, оставете ме.

Небето се взира в мен, души ме,
усеща, че те познавам
и ме пуска да плувам в дъгата му,
в онази вечна Вселена, където
Теб не може да те няма.

Ръцете ти. Помня ги търсещи
ръце на художник, ваятел.
На бог. На слепец. На всевиждащ...
А очите ти - пълни със изгрев.
Ти беше вечен. И млад. И прииждащ...

Слънчоглед бях, стебло във краката ти,
нямах избор - освен да те следвам,
да съм там, щом рисуваш мечтите си.
Да те съпътствам в зведните екстази,
да съм хангарът за твоето излитане.

Слънчогледите танцуват по двойки,
пеят край надгробния ти камък,
целуват ме по коленете.
Поспи, приятелю. И намери звездите.
Деца на лятото, не го будете.

© Аделина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??