20.09.2022 г., 11:39 ч.

Бохова̀* 

  Поезия » Строги форми
287 0 0

Морен се пренасям за милувка

в селото на детските лета.

Място с уникална красота.

Дните на удобните обувки…

 

Всеки път оставам за нощувка,

за да бъде пълна радостта.

Детството отколе отлетя,

нямаше неволи и преструвки…

 

Ала тази нощ сънят не иде...

Досами балкана къдрокос

ведър гледам звездната апсида

 

с много благодарност към Христос.

Наближава, Боже, да Те видя.

След безброй години в коловоз…

 

___

* Трънско село – Бел. авт.

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??