15.02.2019 г., 22:36 ч.

Божествено 

  Поезия » Свободен стих
490 0 0

      Как да пиша стиховете си безспир?

      Как в този ред на мисли да не включвам

      любовта?

      Не може!

      Тя е всичко във света

      нежна прелест, красота.

      Слънчев лъч проблясва

      дава ни живот.

      От тази слънчева любов

      пониква цвете,

     пряспа се топи, водата пълни

      речното корито.

      Чуй само, песента ѝ жива,

       радост е това и звук божествен

       за ушите.

       Какво ни казва?

       Не ни се сърди за бедите,

       за лошите ни мисли даже.

       Това е любовта,

        дори когато грешни сме,

        не може да накаже.

                      17.03 .2012

 

 

      

 

     

 

 

 

 

 

                                

     

© Люси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??