21.08.2022 г., 14:55 ч.

Бойният марш на ГЕРБ /автор Б.Б./ 

  Поезия
200 0 0

Фронтално и по фланг с атака,

разгърнало се от движение,

без фойерверки, без протакане,

започва нашто настъпление.

 

Ще докажеме на европейците,

че българите всичко можем.

Ще капитулира пред успехите ни

без бой дори и невъзможното.

 

Ще закараме под строй

разбойниците, всички, в Белене,

а ако ги то не побере,

ще ги сведем до нулев брой -

да ни завиди даже Берия.

 

Магистратите ще туря под надзор,

на прокурорите ще давам зор,

че както карат я яваш-яваш,

току-виж: от аркадаши на престъпността

самите те станали апаши.

 

На Мадрид ще върнем в дар

цял гол-голеничък царя.

Ще погнеме да си гнезди в Дръндар

Доган и да припява: "дрън-дрън ярина".

 

София ще възмездиме с лихвите,

та таз Пепеляшка връз боклука, -

да омагьоса за жених

самия принц на лукса -

                                      Брюксел.

 

Ще поставим Еврозоната

на Б. Борисов под пагона.

И със конвой ще доведеме

да служи Еврото на Лева.

 

Припев:   Марш, марш, 

                с генерала наш!

                Десни-леви, леви-десни -

                ние герб сме на прогреса.

 

Криза има, пари нема.

Как България да се съвземе?

Тях ги до стотинка изпохарчиха

бесепаро-депесарските другарчета.

Ний коалиции не щеме.

(За справка: виж какви ги вършеше Станишев)

 

Българи,

ситуацията прекритична

налага - трите разделени власти

у мен в една да въплатя, да срастна.

Ще управлявам аз вербално

                                     и еднолично.

 

Забранявам всеки " ... изъм"

и всяко "Ще ..." Без популизъм!

Ще ме познайте по делата.

Аз демократ съм, не диктатор.

За народа почва с мене

най-новото летоброене.

 

Припев: Марш, марш ...

 

 

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??