27.06.2008 г., 10:06 ч.

болеро 

  Поезия » Бели стихове
714 0 12

Силия мойто момиче

полей мушкатото в ъгъла

не виждаш ли че се мъчи да цъфне

и се запиши на курс по приложна магия

ако не научиш нищо

поне ще има с какво да си убиваш времето

в опити да разгадаеш има ли нещо зад паравана

и стискай зъби ей

нали знаеш колко преходни са нещата

значение имат само

Тишината

Две чаши горчиво кафе

Човека с бозукито в подлеза

подсъзнанието е коварно място

дето може да те подлъже

докато спиш и се опитваш да бъдеш красива

цяла вишна с ликьор не е Изкушение

а начин да забравиш себе си

някой ден ще осъмнеш 

на кея в Халкидики

и той ще ти казва агапи му

дотогава бродирай сънищата си 

и мълчи

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??