15.04.2006 г., 16:34 ч.

БОЛКА 

  Поезия
544 0 1

 

 

Тази нощ с няколко думи
бял лист пред мене лежи.
Значат
ли нещо за някого те?
Мъка обичаш да раздаваш ти .
Но защо твоето слънчево "ДА"
го превърна в "НЕ!"?
Кое е причината не зная дори?
Не искам да вярвам, че това са пари.
Все пак само от сметка
или аз съм виновен?

Обърни се назад и ще видиш
какво са взели мъжете от теб.
Сама помисли дали заслужават

други сърца да хвърлиш на смет.
С думи и тяло никой не може
дълго до себе си друг да държи.
Трябва в сърцето си

нещо да имаш.  
Мислиш ли, мила,

че го имаш и ти?
Не упреквам аз никого.
Това е животът -
сметка да търсиш у някого друг. 

Стани нечия собственост
щом ти го искаш,
но не чакай и от него това.
Само с тяло няма да можеш
дълго до тебе да го държиш.
Трябва в сърцето нещо

чисто да имаш,
всеки ден да си различна дори
или просто дълбоко

да се криеш от него.

Да! Добре ме разбра. 
Или крий дълбоко, що имаш в сърцето,

за да не оставаш все по-често сама.
В нощта, с няколко думи

бял лист пред мене лежи.
Значат ли нещо за някого те? 
Кажи,
защо твоето слънчево "ДА"
го превърна в "НЕ!"

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??