1.12.2019 г., 7:55 ч.

Болка 

  Поезия » Философска, Друга
496 0 0

Листа мой отново взех -

болката дано приспя. 

Болката, коя от всички, 

родена пак от старостта. 

 

Без път, без устрем, 

едно и също е за мен -

как да продължа нататък

се питам всеки Божи ден. 

 

Казват, болката нерядко 

пали искри светлина, 

но само ако във душата

е скрила огънчета тя. 

 

Раздухай пепеливата жарава

и пламъчето разпали, 

в него ще откриеш ти тогава

смисъла на своите дни. 

 

И с искрена душа във храма

пред кръста ти се поклони -

благодаря ти, Боже мили, 

че с тази старост ме дари. 

© Николинка Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??