Боли –
за кой ли път ще го повторя
и сълза отровна ще отроня?
Боли –
загдето тайна има,
грозна, гърчеща и гнила!
Боли –
не те познавам, кой си?
Покажи се!
Него ли си?
Мой си?!?
Стой си!!
Не вярва, не усеща, не изпитва
сърцето,
оназ искра, която в онзи ден изригна...
и сега трепери то с вина
за едни красиви,
чудни,
но отминали някак времена!
...
Душа се спира, задъхва, прималява
и сякаш нещо дърпа, задушава я, пристяга..
назъбен обрач от бодли –
големи, остри и ужасно зли,
забиват се, разкъсват и прокървява
душата крехка, обичаща и вярна!..
© Делия Всички права запазени