1 нояб. 2017 г., 21:37

Болката 

  Поэзия » Любовная
1185 0 0

Боли –

за кой ли път ще го повторя

и сълза отровна ще отроня?

 

Боли –

загдето тайна има,

грозна, гърчеща и гнила!

 

Боли –

не те познавам, кой си?

Покажи се!

                Него ли си?

                                Мой си?!?

 

                Стой си!!

 

Не вярва, не усеща, не изпитва

сърцето,

оназ искра, която в онзи ден изригна...

и сега трепери то с вина

 за едни красиви,

                                                                                чудни,

но отминали някак времена!

                                ...

Душа се спира, задъхва, прималява

и сякаш нещо дърпа, задушава я, пристяга..

 

назъбен обрач от бодли –

големи, остри и ужасно зли,

забиват се, разкъсват и прокървява

душата крехка, обичаща и вярна!.. 

© Делия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??