1.07.2007 г., 8:48 ч.

Борба 

  Поезия
558 0 0
Какво е животът? -
едни казват песен,
други мразят го с
пълна душа,
аз смятам,
че животът
не е лесен,
бих казала:
животът е борба!
Той взима и дава ту
по равно,
ту не.
Издигаш се,
падаш,
живееш и мреш!
Какво е животът?
Жестока борба
за съхранение и
състезание за чест и съдба...
Паднеш ли, ставай,
няма време за сълзи,
животът никой не
чака,
той бърза,
лети!
Изгубиш ли надежда,
животът те смазва
във своите
челюсти
и поглъща те ядно,
затуй напред
дори през сълзи пак върви!
Той, животът, надушва
като хищник слабите
и със рана смъртна
напред се влачи!
Животът е нелепа надпревара
и ти участник
си във нея
по неволя...
Безстрашен срещу него
покажи се, животът е
борба
за силни хора,
борба на смърт
и на живот,
борба на риск!

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??