Борба
Животът сам превива ти гръбнака
и те захвърля на човешкото бунище.
На други майчински подава си ръката,
притегля ги към своето огнище.
Не ще остана с превит гръбнак.
Не искам даром огън да ме топли.
Ще се боря с теб, животе, пак
и няма да отроня тъжни вопли.
© Йонка Янкова Всички права запазени